Οι 'κανόνες' του παιχνιδιού...


Μην σε παρασέρνει ο τίτλος. Τα Χρυσοστόμεια δεν έχουν 'κανόνες' ...

Μάλλον καλύτερο είναι να μιλάμε για 'συμβουλές' που έχουν διαμορφωθεί στη μέχρι τώρα πορεία των Χρυσοστομείων και οι οποίες τα βοηθούν να ικανοποιούν το βασικό τους στόχο: Να ζούμε ωραίες βραδιές...

Έχουμε + λέμε:



  • Στα Χρυσοστόμεια μπορεί να έρθει ο οποιοσδήποτε.


  • Καλό είναι βέβαια να έχει ετοιμάσει και κάποια παρουσίαση. Κάθε φορά, χρειάζονται 7 - 8 παρουσιάσεις ώστε τα επόμενα Χρυσοστόμεια να εξασφαλίσουν την ύπαρξη τους.



  • Σημαντικό: μη θεωρήσεις ότι 'κάποιοι' θα βρεθούν να παρουσιάσουν (η αμηχανία των 30 ατόμων που κοιτιούνται μεταξύ τους και ψάχνουν 'κάποιον' με παρουσίαση μπορεί να αποφευχθεί αν ο καθένας χαρίσει λίγο από το χρόνο του και ετοιμάσει μια παρουσίαση...)


  • Η επιλογή του θέματος προς παρουσίαση είναι απολύτως ελεύθερη. Θα ακούσουμε τί έχεις να πεις είτε αυτό αφορά το κατοικίδιο σου είτε τις θρησκευτικές σου πεποιθήσεις. Ορισμένοι βέβαια "χρυσόστομοι" διατυπώνουν μια μικρή προτίμηση προς θέματα που μπορούν να προκαλέσουν συζήτηση (και, γιατί όχι, τσακωμό...)




  • Επίσης ελεύθερος είναι και ο τρόπος που ο κάθε χρυσόστομος επιλέγει να παρουσιάσει. Μπορεί να χρησιμοποιήσει powerpoint, δίνοντας ένα τόνο συνεδρίου στα Χρυσοστόμεια, να δείξει μια ερασιτεχνική ταινία, ή να στήσει ένα θεατρικό αυτοσχεδιασμό ή ένα χορευτικό κομμάτι, μετατρέποντας τα Χρυσοστόμεια σε καλλιτεχνικό event.




  • Για λόγους που σχετίζονται με την οργάνωση της φάσης, κάθε παρουσίαση κρατάει 15 με 20 λεπτά.




  • Όχι, δεν υπάρχει κάποια ιδεολογία (πολιτική, θρησκευτική ή οτιδήποτε άλλο), ως προαπαιτούμενο πίσω από τα Χρυσοστόμεια. Ναι όμως, είναι πιθανό στα Χρυσοστόμεια να ακουσεις σκέψεις των διπλανών σου γύρω από την πολιτική, τη θρησκεία, τη τέχνη ή την κοινωνία. Σε ποιο βαθμό θα τις συ-ζητήσεις ή θα τις ασπαστείς, είναι δικό σου θέμα, φυσικά...

Αν σκέφτεσαι να παρουσιάσεις κάτι και δεν έχεις ξαναβρεθεί σε πρηγούμενα Χρυσοστόμεια , ίσως βρεις χρήσιμες τις πληροφορίες που υπάρχουν εδώ



Μη νομίσεις ότι τα Χρυσοστόμεια είναι αποκλειστικό προνόμιο μιας παρέας! Αν θέλεις να γίνεις κι εσύ μέλος των Χρυσοστομείων, στείλε mail στη διεύθυνση xrysostomeia@gmail.com , ετοίμασε την παρουσίασή σου κι έλα!

No comments: