Παρουσιάζεις; Ορισμένες πρακτικές πληροφορίες...

Ορισμένες πρακτικές πληροφορίες για κάποιον που δεν έχει παρευρεθεί στα Χρυσοστόμεια και σκοπεύει να κάνει μια παρουσίαση.

Σχετικά με την υποδομή που παρέχουν τα Χρυσοστόμεια:

* Θεωρείς δεδομένο ότι θα υπάρχει ηλεκτρονικός υπολογιστής στη διάθεσή σου. (Μιλάμε για υπολογιστή με σχετικά πρόσφατες δυνατότητες. Αν φοβάσαι ότι μπορεί να μη σε καλύπτει, μπορείς να στείλεις ένα mail για να ρωτήσεις τί και πώς χρειάζεσαι, ή απλά να φέρεις δικό σου laptop).

* Επίσης πάρε ως δεδομένο ότι θα υπάρχει βιντεο-προβολέας συνδεδεμένος με τον
υπολογιστή. Ορισμένες φορές βρίσκουμε δωρεάν βιντεο-προβολέα από κάποιο φίλο, άλλες φορές νοικιάζουμε -50ευρώ- και μοιραζόμαστε τα έξοδα.

* Θα υπάρχει και ηχητικό σύστημα ικανό να καλύψει όλο το χώρο της συνάντησης, σε περίπτωση που η ταινία σου δεν ανήκει στο βουβό κινηματογράφο.

* Αν χρειάζεσαι ψηφιακό υλικό για την παρουσίασή σου (παρουσίαση powerpoint, ταινία, άλλο) φέρτο σε ένα CD ή φλασάκι και όλα θα πάνε καλά. Καλό είναι βέβαια να έχεις το υλικό σου και σε κάποιο σημείο στο διαδίκτυο, καλού κακού...

* Το αν θα υπάρχει βέβαια σύνδεση με το δίκτυο στο χώρο που θα φιλοξενησει τα ΧΣ, δεν είναι πάντα σίγουρο. Συνήθως ναι.

Γενικά αν χρειάζεσαι κάτι από πλευράς υποδομής, κάνε ένα ερώτημα στο xrysostomeia@gmail.com και θα γίνει προσπάθεια να το βρούμε. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας εξαρτάται φυσικά από το τί θα ζητήσεις...

* Σχετικά με την ώρα που λαμβάνουν χώρα τα χρυσοστόμεια, συνήθως ξεκινάμε βραδάκι. Στην περίπτωση που οι παρουσιάσεις είναι πολλές, το τέλος της συνάντησης μπορεί να φτάσει και μέχρι τα ξημερώματα...

* Ας μην ξεχάσουμε το διαχρονικό ζήτημα του φαγητού! Στους χώρους των Xρυσοστομείων συχνά σεριανίζουν διάφορα τσιπς και ξηροί καρποί, ανάλογα πάντα με τις διαθέσεις του οικοδεσπότη. Πολλές φορές παραγγέλνουμε και κάτι απέξω, αλλά κάτι τέτοιο κανονίζεται επί τόπου, κυριολεκτικά "ανάλογα με τις ορέξεις". Προφανώς και σε αυτή τη περίπτωση τα έξοδα μοιράζονται.

* Σχετικά με το ακόμη περισσότερο διαχρονικό ζήτημα του ποτού. Η παράδοση "μην πας επίσκεψη με άδεια χέρια" ισχύει και στην περίπτωση των Χρυσοστομείων. Τώρα το αν θα γεμίσεις τα χέρια σου με μια παρουσίαση ή με ένα μπουκάλι κρασί, είναι δικό σου θέμα!

* Μέχρι τώρα ποτέ δεν υπήρξε περιορισμός από κάποιον οικοδεσπότη για το κάπνισμα. Πάντοτε επιτρεπόταν. Το σίγουρο είναι πως αν σκοπεύεις να κόψεις το κάπνισμα, τα Χρυσοστόμεια δεν είναι το κατάλληλο μέρος...

No comments: