Χρυσοστόμεια VI - Ιανουάριος '07

Ζήτω τα σ-έξι Χρυσοστόμεια!



Με επιτυχία, αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, ολοκληρώθηκαν και τα 6α Χρυσοστόμεια στο διαμέρισμα-γιάφκα που αφήνει πλέον εποχή. Οι παρουσιάζοντες μίλησαν για άλλη μια φορά για το κοντό και το μακρύ τους συντροφιά με κρασί, 17 πίτσες (+1 οικογενειακή… ναι ήταν υπεραρκετές, το ξέρω!) και μια χρυσοστομοβασιλόπιτα που δεν κόπηκε ποτέ. Στα επόμενα προτείνεται να την σουβλίσουμε!




Το πρώτο «βήμα» έκαναν ο Γιώργος με τον Αλέξη που προετοίμασαν επί ποδός την παρουσίασή τους για το Camino de Santiago , το οδοιπορικό προσκύνημα στην ομώνυμη ισπανική πόλη. Τα πολλά χιλιόμετρα δεν κούρασαν τους καθήμενους θεατές της παρουσίασης που ταξίδεψαν για λίγο… στα πέρα μέρη. Την ώρα που συντάσσονται αυτές οι γραμμές, οι παγανιστικές καταβολές του Camino ελέγχονται από την ανύπαρκτη Επιτροπή Επαλήθευσης.





Ο Πολύκαρπος διέψευσε τις προσωπικές του αμφιβολίες περί βαρετής παρουσίασης και μας έδωσε μια εκ των πιο ενδιαφέρουσων παρουσιάσεων στην ιστορία των Χρυσοστομείων, αναλύοντας με αστρονομική ακρίβεια το τραγούδι "Μαρέα" του Ν. Καββαδία. Οι παρόντες στη βραδιά φίλοι βίωσαν κυριολεκτικά το ταξίδι του Αλτεμπαράν σε σημείο που δύο άτομα παρουσίασαν συμπτώματα ναυτίας.




Ο Κώστας πήρε τη σκυτάλη παρουσιάζοντας το mini-ντοκιμαντέρ "The Mini-ing of Life", γυρισμένο εν μια νυκτί στο Λονδίνο του 2001. Μπορεί το πιο εύστοχο σχόλιο να ήταν το Life’s a bitch! όμως οι στατιστικές έδειξαν τελικά ότι στο σεξ κρύβεται η αλήθεια.








Ένα μικρό διάλειμμα κάπου εκεί απλά ανανέωσε την ενέργεια του κόσμου που παρακολούθησε την μικρού μήκους ταινία "wired heart" , που σκηνοθέτησε ο Βαγγέλης και στην οποία ξεδίπλωσαν το υποκριτικό τους ταλέντο ο δεύτερος Γιώργος της παρέας και η Τατιάνα. Τόση ήταν η ενέργεια, που η άμεση επανάληψή της θεωρήθηκε επιτακτική και χειροκροτήθηκε δεόντως.




Τοιουτοτρόπως χειροκροτήθηκε αργότερα και το αυτοσχέδιο τραγούδι του Γιώργου "το όνειρο του Χρυσόστομου", σε έντεχνη εκτέλεση με τη βοήθεια της Τατιάνας και του Λευτέρη, (Γιώργο γράψε comment με τους στίχους αν γίνεται). Στα σκαριά βρίσκεται η παραγωγή video-clip και η διαπόμπευση του καλλιτέχνη στο YouTube.




Κάπου ανάμεσα σε όλες αυτές τις παρουσιάσεις, μια φωνή από το παρελθόν των Χρυσοστομείων, η ξενιτεμένη Νικολία έστειλε live τους χαιρετισμούς της από την Κωνσταντινούπολη (αν είχαμε και εικόνα θα ήταν σαν την Eurovision-θα περιμέναμε να δούμε πού θα πάει το «ντουζ πουάν»). Ακολούθησε φωτογραφικό οδοιπορικό στην σημερινή Ισταμπούλ συνοδευόμενο από ανάλογο μουσικό άσμα.






Η Ιωάννα χρησιμοποίησε κόμικς του Edika για να μας δώσει τη δική της οπτική για τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων. Σε πείσμα των δυσκολιών που γενναιόδωρα της προσέφερε η microsoft, η γνωστή και από προηγούμενα Χρυσοστόμεια φίλη άφησε το δικό της στίγμα στην εντύπωση των υπολοίπων και στο (βραχνιασμένο πλέον) λάρυγγα του Γιώργου...









Η Στέλλα μας άλλαξε τα φώτα με τις σεναριακές αλχημείες της και το θεατρικό group therapy που μας υπέβαλε, απόδειξη ότι δεν χρειάζεται το PowerPoint για μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση. Ο Γιώργος απέδειξε από την πλευρά του για άλλη μια φορά ότι η σχέση του με το σενάριο είναι ανάλογη με αυτή για την τεχνολογία – την μυθοπλαστική ανομβρία του οικοδεσπότη έσωσαν τελικά οι ερασιτέχνες ηθοποιοί που εκλήθησαν να κάνουν strip-tease κρατώντας έτσι ξύπνιο το κοινό (η καταγραφή με πολυμέσα στο συγκεκριμένο σημείο απαγορεύθηκε δια ροπάλου).




Ο Αλέξης μας ταξίδεψε στο μακρινό Νεπάλ για να μας δείξει καθημερινές εικόνες από το μυθικό αυτό βασίλειο των Ιμαλαϊων. Τον παίρνεις! …κραύγασε στο τέλος της παρουσίασης η Ζωή που ουδέποτε εξήγησε στο ερεθισμένο πλήθος (ορισμένες κοπέλες εθεάθησαν να κοκκινίζουν…) ποιος έδωσε και ποιος πήρε τι! Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η συζήτηση που ακολούθησε την παρουσίαση του Νεπάλ ήταν περιορισμένη καθώς ο λόγος επετράπη μόνο σε όσους έχουν ταξιδέψει περισσότερο από 4-5 μεσημβρινούς ανατολικά της Ελλάδας. Στα επόμενα Χρυσοστόμεια παρακαλείσθε να φέρετε και τα διαβατήριά σας – όχι τα καινούρια με το τσιπάκι αλλά τα παλιά με τις σφραγίδες που αποδεικνύουν πού έχετε ταξιδέψει.




Μικρή σε διάρκεια αλλά όχι σε ουσία η παρουσίαση του tuxedomoon-Γιώργου. Ανανεώνοντας το κίνημα των γλυπτών που έχει τελευταία βρει ως μέσο έκφρασης τα Χρυσοστόμεια (Φοίβο πού είσαι...?), ο εκφραστικότατος νέος χρυσοστομίτης ξεδίπλωσε το μυστικό της έμπνευσης που κρύβεται πίσω από το υπέροχο ξυλόγλυπτο που μας παρουσίασε. Και για μια στιγμή, βάζω στοίχημα όλοι αισθανθήκαμε ότι κάπου εδώ κοντά τριγυρνά το αγαπημένο τετράποδο του φίλου μας...






Εν κατακλείδι, τα sexy Χρυσοστόμεια σημαδεύτηκαν από την δημογραφική επικράτηση των γυναικών σε συνδυασμό με τις διανοητικές ορμές των συνδαιτυμόνων και τον καυτό, στο τέλος της βραδιάς, προτζέκτορα.




Στο μεταξύ, ξύστε τα κεφάλια σας, βρείτε θέματα, προετοιμάστε τις παρουσιάσεις σας και μείνετε συντονισμένοι με τούτο εδώ το ιστολόγιο μέχρι τα επόμενα Χρυσοστόμεια.




ΥΓ1. Αβάδιστα – Αβασάνιστα. Ζητείται σπίτι για τη φιλοξενία Χρυσοστομείων. Όποιος προτίθεται να απαντήσει καταφατικά σε αυτήν εδώ τη νύξη ας το κάνει στέλνοντας email στο xrysostomeia@gmail.com .



ΥΓ2. Όσοι εκ των φίλων συνδαιτυμόνων διατηρούν blog μπορούν με ένα email να ενημερώσουν σχετικά ώστε να βάλουμε link από και προς τα http://xrysostomeia.blogspot.com/ .






Έχεις άποψη για τα συγκεκριμένα Χρυσοστόμεια; Σε ακούω... (post a comment, please!)


Μη νομίσεις ότι τα Χρυσοστόμεια είναι αποκλειστικό προνόμιο μιας παρέας! Αν θέλεις να γίνεις κι εσύ μέλος των Χρυσοστομείων, στείλε mail στη διεύθυνση xrysostomeia@gmail.com , ετοίμασε την παρουσίασή σου κι έλα!

7 comments:

Marabou said...

Agapite kwsta K.

"επετράπη μόνο σε όσους έχουν ταξιδέψει περισσότερο από 4-5 παράλληλους ανατολικά της Ελλάδας"

mesimbrinous 8a i8eles na peis... mallon eprepe na eixame meinei ligo parapanw stis kulindrikes proboles...

Epi tis parousiasis gia to Marea 3exasa na anaferw pws den brika plirofories gia tous stixous:

"...pai3an tou Sessostri tin kori sta xartia."
"...mas prodose m'ena pnigmeno tou Norona" kai
"...to kubernan nou Magkelanou oi papagaloi"

An kapoios exei oipoiadipote pliroforia... gia tin kori tou Sessostri, poios i pou einai o Noronas. H mipws einai to Norona...xmmm kai ti sto kalo epaize me autous tous papagalous...na mas enimerwsei...

ta VI Xrusostomeia "spasane tameia"... beabaia itan ais8iti i apousia sugkekrimenwn pistwn Xrisostomwn (Giorgo min 3anaginei) alla polu euxaristi (kai elpidofora) i parousia twn newn.

Mexri ta epomena....

(ta opoia blepw na ginontai kai prin to Martio meta tin epituxia autwn)

Xrusostomiste einai metadotiko

Polykarpos

Anonymous said...

Symfwnw gia tin epityxia twn teleytaiwn XS. Siga to neo 0a mou peis, oloi mallon symfwnoun...

Na simplirwsw oti goustara pou sta 6a XS 'espase' i pantodinamia tou powerpoint pou kaka ta psemmata eixe arxisei na mou ti dinei... Kante xwro gia theatro, tragoudi, xoro kai loipes morfes enoplis palis!

Oson afora ti dimodieysi twn stixwn tou 'oneirou toy Xrysostomou', tou tragoudiou pou ksesikwse ta pli0i (ou re pswnio). H ali0eia einai oti tous perasa sto word, alla otan tous 3anadiabasa mou fanikan arketa 'stegnoi'. Kati eleipe (to toumberleki sta xeria tou leyteri, i fwni tis tatianas, i epireia tou alkool, to kefi tis stigmis, den 3erw). Den 0a i0ela na ais0an0oun ki alloi kati paromoio. Gi ayto krataw to tsalakwmeno xarti me tous stixous stin tsepi, kai epifilassomai...

Kali sinexeia se olous
eps

PS. Anarwtiemai pantws siga siga an o kwstas exei pragmatika tin ikanotita na grapsei keimeno xwris na xwnei mpixtes gia to proswpo mou. Firi firi to pas re file na organwsw tin polipo0iti parousiasi: 'Kwstas, apokalipseis apo to brwmiko parel0on enos kafrou'...

Epikouros said...

Πολύκαρπε, είχε δίκιο για τους μεσημβρινούς. Τους έχω ήδη αλλάξει.
Επίσης, προς ενημέρωση όλων, το βίντεο με το "νόημα της ζωής" είναι online μέσω του YouTube. Το link έχει προστεθεί μέσα στο κείμενο.

Keep it real!

Anonymous said...

Ayta ta xrysostomeia ektos apo sexy itan kai poly taxidiarika!
eyxaristoume zwi gia ti filoxenia!

iwanna

Anonymous said...

Gia allo ena comment, ta Xrysostomeia VI "ta spasane". Poly wraia!
Epsime, gia tous stixous tou tragoudiou, 8a prepei na 3anaer8oun oloi sta epomena Xrysostomeia an 8eloun na tous 3anakousoun :) hehe

Anonymous said...

Πολύκαρπε, δεν έχω λόγια... και για το concept και για το περιεχόμενο (δεν έχω δει τις υπόλοιπες, αλλά και μόνο από την εισαγωγή δεν μπορούσα να μην την ανοίξω 1η). Όχι ότι περίμενα κάτι λιγότερo...απλά λυπήθηκα που την έχασα live.

Υ.Γ. Θα συναντηθούμε σε κάποια χρυσοστόμεια τελικά??!!

Προς όλους: από τον Απρίλιο θα υπάρξει εναλλακτικός χώρος - Πατησίων 145 - για να φιλοξενήσει τους αξιότιμους χρυσόστομους. Προτείνω να κινητοποιηθούμε όλοι επί του θέματος. Απαιτείται, αν τα χρυσοστόμεια έχουν μέλλον – όπως όλοι ευελπιστούμε... κάποια στιγμή θα μας βαρεθεί η Γνωστή Οικοδέσποινα και θα μείνουμε άπαντες χρυσόστομοι άστεγοι. Ας προνοήσουμε λοιπόν!

Anonymous said...

diabazw ta sxolia arketwn kai diapistwnw mia sigxisi ws pros to poiwn ta onomata grafoume me kefalaio kai poiwn me mikro... px. 'kwstas' h 'Kwstas'. Proteinw na ka0ierw0ei o kanonas me kefalaio na grafontai mono o Faraw o Sesostris kai i Gnwsti Oikodespoina...
gepsimos