Χρυσοστόμεια VII - Φεβρουάριος '07





Τα 7α Χρυσοστόμεια ολοκληρώθηκαν αισίως το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο φιλόξενο δώμα στο Μπραχάμι, ευγενική παραχώρηση της Ιωάννας. Παρά τις αρχικές ανησυχίες για το μειωμένο ενδιαφέρον ως προς τις παρουσιάσεις (αχχεεμμμ... και την έγκαιρη προσέλευση...) παρουσιάστηκαν ποικίλα θέματα.

Όσοι έφτασαν πρώτοι ζεστάθηκαν με ένα μινι-ντοκιμαντέρ της ιστοσελίδας thepiratebay.org με τίτλο Steal This Film σχετικά με το μέλλον του file-sharing και των bitTorrents, ιδωμένο βέβαια μέσα από τη δική τους εμπειρία. Για να κατεβάσετε την ταινία (εάν έχετε κάποιο πρόγραμμα για torrents όπως π.χ. το uTorrent) κάντε κλικ εδώ.

Η Ιωάννα απογείωσε το κοινό μερικές δεκάδες μέτρα πάνω από τη Λιθουανία προσφέροντας μια ιδιαίτερη οπτική της χώρας που επισκέφθηκε πέρσι το καλοκαίρι. Τη σκυτάλη πήρε η Νικολία με την Κούβα, προσγειώνοντάς μας όμως στην πιο σκοτεινή γωνιά του νησιού, την αμερικανική βάση του Γκουαντάναμο.

Ο Στάθης μας έκανε μια βουτιά στα ρηχά της θεωρίας των παιγνίων, παρουσιάζοντας το Δίλημμα του Φυλακισμένου. Ο Θάνος προσέφερε αυθόρμητα την τεχνική υποστήριξη και ο Στάθης, εξηγώντας γιατί "το να είσαι ρουφιάνος ωφελεί", άναψε τα αίματα για τα καλά. (για να παίξετε το παιχνίδι-δίλημμα με έναν υπολογιστή κάντε κλικ εδώ-πρέπει να γνωρίζετε τα βασικά). Ο Γιώργος μίλησε για τη δομή του DNA με ένα πιο επικοινωνιακό τρόπο, παρομοιάζοντας τα συστατικά του με τις νότες του πενταγράμμου. Ίσως το βιβλίο της ζωής να μπορεί να εκτυπωθεί και σε παρτιτούρες!

Και εκεί που νομίζαμε ότι όλα τελείωσαν, ο βιρτουόζος Κυριάκος μάγεψε το εναπομείναν κοινό με ένα κρεσέντο ταχυδακτυλουργικής και πολλά 9άρια κούπες. Πάρα πολλά 9άρια κούπες!


Περιττό είναι βέβαια να αναφερθούμε και στα γνωστά τεχνικά προβλήματα που συνοδεύουν τον μόνιμα μαλωμένο με την τεχνολογία Γιώργο Ε. Αν ποτέ αυτό το παιδί μάθει τα βασικά της συνδεσμολογίας καλωδίων των ηλεκτρονικών υπολογιστών τα Χρυσοστόμεια θα έχουν εκπληρώσει τον σκοπό τους.


Για τα επόμενα Χρυσοστόμεια υπάρχει ήδη μια έτοιμη παρουσίαση (Πολύκαρπος). Οι υπόλοιποι σπεύσατε να ετοιμάσετε αυτό που σας ενδιαφέρει και ενημερώστε τον Χρυσόστομο για να δρομολογηθούν οι απαραίτητες προετοιμασίες.

Ταπεινά,

Ο Χρυσόστομος της γειτονιάς σας

Μη νομίσεις ότι τα Χρυσοστόμεια είναι αποκλειστικό προνόμιο μιας παρέας! Αν θέλεις να γίνεις κι εσύ μέλος των Χρυσοστομείων, στείλε mail στη διεύθυνση xrysostomeia@gmail.com , ετοίμασε την παρουσίασή σου κι έλα!

No comments: